Visual Coaching; deel 9: visual coaching en teams

 In Coaching, kunst, mentoring, NLP, visual coaching

Visual Coaching, deel 9;

Waarom zou je visual coaching met teams doen? Visual coaching is een onderschatte vorm van coaching voor teams. 7 Redenen om deze vorm van coaching bij teams in te zetten voor de meeste impact en duurzame effectiviteit:

  1. Visual coaching brengt een ongedwongen uitwisseling van ideeën en opvattingen. Het afwisselend verbeelden (bv tekenen), uitwisselen van ervaringen en bespreken werkt een ontspannen sfeer in de hand. Dit heeft een positief effect op het bespreken van gevoeligere onderwerpen.

  1. Visual coaching maakt de overeenkomsten en verschillen in denkstijlen van de teamleden op een elegante manier helder. Het verbeelden geeft een heldere inkijk hoe, en tot welke ideeën iemand komt.

  1. Visual coaching verdiept de onderlinge verbinding van de teamleden door gezamenlijk, zowel naast elkaar als met elkaar te werken. Naast het verbeelden, is het met elkaar bespreken van de tekeningen een gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en begrijpen, denkbeelden met elkaar te verrijken.

  1. Visual coaching vergroot het oplossingsveld. Door de gezamenlijkheid en de inzet van het analytische en creatieve brein van de teamleden wordt er een groter oplossingsveld aangeboord.

  1. Visual coaching is de manier om aan doelstellingen, identiteit en visie van het team te werken. Dit zijn bij uitstek onderwerpen om te verbeelden. Ze worden in 1 plaat weergegeven. Voor elk teamlid helder, begrepen en doorleefd, en daardoor beter gedragen. Immers samen opgesteld en in beeld gebracht.

  1. Visual coaching heeft de kracht om complexe vraagstukken op een overzichtelijke en enkelvoudige manier weer te geven.

  1. Visual coaching heeft een duurzame en diepere impact. Beelden die gemaakt worden blijven langer en dieper hangen in de mind van mensen.

Recent Posts

Leave a Comment