de essentie van legacy portraits

 In Coaching, commissions, figuratieve kunst, figurative art, kunst, legacy portraits, portrait commissions, portret, portretopdracht, sparring partner, visual coaching

 

DE ESSENTIE VAN LEGACY PORTRAITS

 

WAT MIJ OPVIEL

Al heel lang loop ik als coach/ trainer in het bedrijfsleven mee en het viel mij op hoe belangrijk het verhaal, het DNA (kortom het narratief) van het bedrijf is. En hoe dat geïdentificeerd wordt met de persoon van de oprichter/ eigenaar.

Ik zag ook welke negatieve effecten het had als dit narratief verloren gaat doordat de oprichter, eigenaar vertrekt of bij reorganisaties andere leidinggevenden, directie of eigenaars komen.

 

DAN DENK IK

Waarom leggen we dat dan niet vast voordat deze persoon vertrekt of er een reorganisatie plaats vindt? In beeld en woord. Het in beeld vastleggen maakt het ook beleefbaarder voor de medewerker, begrijpbaar, waardoor hij/zij zich daar veel beter mee kan identificeren en verbinden.

 

DAT LEIDDE NAAR

Het verlangen om mijn ruime ervaring als coach/ mentor te gaan combineren met die van beeldend kunstenaar/ portrettist. Portretten zijn mijn specialisatie.

Met Legacy Portraits maak ik het verhaal/ DNA/narratief van de organisatie zichtbaar in beeld, woord en geluid. Het blijft dan voor de organisatie behouden. De oprichter/ eigenaar wordt geportretteerd. Tijdens het portretteren wordt hij/zij geïnterviewd. Dit komt bij elkaar in portret, woord en film.

 

MET MIJN ERVARING ALS

Door mijn 25-jarige ervaring als C-suite coach en mentor weet ik welke vragen te stellen om tot de kern, drijfveren, visie en missie, onderstroom te komen.

Als beeldend kunstenaar/portrettist weet ik hoe ik mensen in beeld moet brengen en hun wezen weer te geven.

Ik heb veel portretopdrachten gedaan waarin het uiteindelijke portret op het doek het resultaat is van het poseren en de verdiepende gesprekken die tijden de sessies plaatsvonden.

Het grappige is: De geportretteerden gingen de sessies missen nadat het portret klaar was.

 

Ook in het vrije werk staan mensen en het mens-zijn centraal; de human condition. Centrale thema is het onderzoek naar de mens en relatie tot menszijn.

Ik exposeer regelmatig op exposities, mijn werk wordt door particuliere verzamelaars aangekocht. Het werk wordt goed ontvangen en roept altijd op tot gesprek.

 

 

Martin Schelstraete

Eva Besnyöstraat 246 1087 LM  Amsterdam

Atelier: Aalsmeerderweg 230 1432 CW Aalsmeer

Telefoon: 06 – 51 49 15 82

e-mail: martin.schelstraete@gmail.com

Website www.martinschelstraete.com

 

Recent Posts

Leave a Comment